DNA: Marian Vanghelie este urmărit penal pentru trafic de influență, constituire de grup infracțional și instigare la abuz în serviciu

Publicat: 13 ian. 2022, 22:15, de Puterea.ro, în Orașul meu , ? cititori
DNA: Marian Vanghelie este urmărit penal pentru trafic de influență, constituire de grup infracțional și instigare la abuz în serviciu
Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, informează DNA.

Procurorii DNA au descins, joi, la locuința lui Marian Vanghelie. Fostul primar al sectorului 5 este dus la audieri într-un dosar de corupție legat de activitatea sa ca edil.

În acest dosar este urmărit penal și Leonard Marian Petre, fostul director al Economat Sector 5, societate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5. Economat a fost una dintre entitățile pe care procurorii o suspectau că sifona bani pentru interpușii lui Marian Vanghelie.

Firma agreată, care avea contract cu entități ale Sectorului 5, derula la rândul ei diferite relații comerciale cu SC GAMES&SPORTS DISTRIBUTIONS SRL, societate comercială care îi aparține lui Paul Vanghelie, fratele lui Marian Vanghelie.

O altă firmă care se află în sfera de influență a lui Marian Vanghelie este SC City Bistro Management SRL, înființată în 2016 de șoferul lui și deținută în acest moment de Mihaela Preda.

Marian Vanghelie a fost condamnat, în mai 2021, la 11 ani şi opt luni de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată, spălare de bani în formă continuată, pentru că ar fi primit 20% din valoarea contractelor oferite de Primăria Sectorului 5 firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru. Decizia nu e definitivă.