DNA: Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan pentru corupție și denaturarea licitațiilor publice

Primarul general al Capitalei are o nouă plîngere penală pe adresa lui, pentru constituire de grup infracțional, corupție și denaturarea licitațiilor publice. Edilul este acuzat că, împreună cu alte persoane, ar fi întocmit licitații cu dedicație.

Alături de Nicușor Dan sunt cercetați Celestin Domițian Drăgănescu, membru al Consiliului Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, consilier al primarului general pentru transport și mobilitate urbană, acționar și administrator al Opendev ITS și Thoreb Information Systems. Alături de ei este cercetat și Claudiu Moișeanu, CEO al Thoreb Information Systems.

Au existat discuții la nivelul Primăriei Municipiului București, cu factori responsabili care se ocupă cu caietele de sarcini pentru anumite achiziții. Din dicuțiile pe care le-am avut cu aceștia, au confirmat presiuni făcute din interiorul cabinetului primarului general, prin intermediul mai multor persoane, una din persoane fiind chiar consilierul personal pe probleme de transport.

Aceștia ne-au pus la dispoziție documentele din care a rezultat foarte clar implicarea în mod direct a acestui consilier personal. Deja suntem învățați cu ceea ce poate Nicușor Dan să facă cu consilierii dumnealui personali”, a explicat pentru Antena 3 Aurelian Bădulescu, consilier general la Primăria Capitalei, cum s-a ajuns la această nouă plângere penală.

La mai puțin de un an și jumătate de mandat, Nicușor Dan este vizat deja de mai multe plângeri penale cum ar fi cele pentru Planurile Urbanistice Zonale de Sector, modul în care a prelungit contractul de asociere cu lanțul de restaurante McDonald’s sau cum s-au eliberat autorizații de construire şi certificate de construcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...