Doar 28 din 58.000 de persoane testate pozitiv după reuniunile în masă organizate în aprilie și mai în Marea Britanie

Doar 28 de persoane dintre cele 58.000 care au participat la reuniunile de masă organizate în lunile aprilie şi mai în Marea Britanie în cadrul unor evenimente-pilot au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat vineri seară Guvernul de la Londra, informează AFP.

Pentru a putea să autorizeze din nou în vara acestui an evenimente de masă, guvernul condus de Boris Johnson a permis organizarea în primăvara acestui an a nouă mari evenimente cu măsuri anti-COVID-19 relaxate. Printre acestea s-au aflat meciuri de fotbal pe stadionul Wembley, gala Brit Awards la O2 Arena din Londra, finala cupei mondiale de biliard şi mai multe evenimente la Liverpool – inclusiv o petrecere rave.

Toţi participanţii au trebuit să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 realizate cu cel mult 24 de ore înaintea acelor evenimente, iar unele dintre ele nu impuneau nici norme de distanţare socială, nici obligativitatea de purtare a măştii sanitare.

11 potențial infectați

Dintre persoanele testate pozitiv, 11 au fost identificate drept potenţial infectate în timpul unuia dintre evenimente, în timp ce alte 17 ar fi fost infectate în timpul unui eveniment sau într-o perioadă apropiată de acesta.

Guvernul britanic a subliniat totuşi că acele evenimente-pilot organizate în aprilie şi mai au avut loc într-o perioadă în care prevalenţa COVID-19 era „slabă” şi că nu toţi participanţii s-au supus apoi unor teste PCR, aşa cum le-au cerut autorităţile.

De atunci, numărul infectărilor a reînceput să crească în Marea Britanie, fenomenul fiind alimentat de varianta Delta a noului coronavirus, detectată iniţial în India şi care este mult mai contagioasă.

O a doua fază a acestor teste se desfăşoară în luna iunie şi include meciuri de la EURO 2020 pe stadionul Wembley şi cursa de cai Royal Ascott. Rezultatele acestor evenimente-pilot nu sunt deocamdată cunoscute.

Mai multe personalităţi britanice din industria spectacolelor, inclusiv muzicianul Peter Gabriel şi compozitorul Andrew Lloyw Webber, s-au declarat frustrate din cauza restricţiilor anti-COVID-19 prelungite şi au demarat joi o acţiune în justiţie pentru a forţa Guvernul de la Londra să facă publice rezultatele furnizate de programul evenimentelor-pilot organizate cu spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...