Dobânzi de 250.000 de lei, plătite inutil de Primăria București

Primăria Capitalei a plătit inutil 250.000 de lei dobândă, pentru un împrumut de 11 milioane de lei, nefolosit, conform unui raport al Curții de Conturi.

În 2020, Primăria a împrumutat 100 de milioane de lei pentru a achita facturile la autobuzele mai puțin poluante și la trei șantiere mari (pasajul Doamna Ghica, pasajul Ciurel și lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză).

Curtea de Conturi a descoperit că Nicușor Dan a ținut în conturi nu mai puțin de 11 milioane de lei care ar fi trebuit folosite pentru achitarea lucrărilor. Sumele nu au fost folosite dar s-au plătit inutil aproape 250.000 de lei pentru dobânzi.

Constructorii sunt tot neplătiți, iar bilanțul lucrările de investiții până acum este rușinos. Pasajul Doamna Ghica a fost blocat luni la rând și nici acum nu se lucrează la capacitate maximă. Poate peste încă un an să fie gata.

Parcarea din zona Pantelimon stă nefolosită și nimeni nu știe clar când va putea fi folosită de șoferi. La Prelungirea Ghencea nu s-a lucrat mai nimic și e totul aproape așa cum am lăsat”, acuză Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, în prezent ministru al Familiei.

Aceasta susține că va discuta cu toți consilierii generali PSD pentru a găsi soluții de deblocare a marilor șantiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole