Doctorat anulat în instanță pentru plagiat! Tribunalul București a luat decizia în cazul generalului SRI Dumitru Dumbravă

Tribunalul București a anulat diploma de doctor a generalului SRI(r) Dumitru Dumbravă, în urma acuzației de plagiat. Decizia instanței a fost emisă în 29 octombrie 2021 și nu este definitivă. Diploma Academiei Naționale de Informații a SRI a fost contestată chiar de instituție.

Admite acțiunea. Anulează diploma de doctor seria (…) nr (…)/7.12.2012”, este decizia Tribunalului București, potrivit G4Media.ro.

Generalul Dumitru Dumbravă a fost șeful direcției juridice a SRI pe vremea generalului Florian Coldea, fostul șef militar al SRI. După trecerea în rezervă a lui Coldea în 2017, Dumbravă a fost secretar general al SRI, până la trecerea lui în rezervă, în 2018.

Tot mai multe doctorate anulate pentru plagiat

În februarie 2021, Tribunalul București a anulat și diploma de doctor a generalului Gabriel Naghi, fost șef al SPP pe vremea președintelui Ion Iliescu și fost consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului București. În iulie, Curtea de Apel București a anulat și diploma de doctor a lui Romeo Raicu, fost parlamentar PDL și președinte al Comisiei parlamentare de control a SIE.

În vara anului trecut Academia Națională de Informații (ANI) ”Mihail Viteazul” a SRI a cerut în instanță anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă. Printre ei se numără și Sorin Gabriel Cozma, fost șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului.

În plus, ANI a SRI a cerut anularea diplomelor și în cazul unor doctori care au fost coordonați de  Gabriel Oprea. Este vorba de Ana Maria Tudor (fostă Oprea), Alexandru Marius Tudor și Adela Loredana Vasile (fostă Popescu), fiica, ginerele și secretara lui Gabi Oprea. Nu mai puțin de 32 de astfel de procese au fost deschise la Curtea de Apel București.

Demersul juridic al ANI a SRI a venit după ce un articol din Legea nr. 1/2011 a Educației naționale a fost modificat pe 21 iulie 2019. Articolul spune că, după ce un titlu de doctor este retras pentru plagiat, universitatea care a acordat titlul respectiv trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole