Documentare despre regina Maria şi regele Mihai începând cu 1 decembrie

History Channel marchează Ziua Naţională a României prin difuzarea a două documentare istorice despre regina Maria şi regele Mihai.

„Maria – Inima României” va putea fi urmărit începând cu ora 15:15, iar o oră mai târziu va di difuzat „Regele Mihai: Drumul către casă” și va fi difuzat de la ora 16:15.

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic şi a interesantei vieţi private a Reginei Maria a României și povestea nespusă a curajosului rege Mihai al României.

Filmul dezvăluie și aspectele mai puţin frumoase ale vieţii reginei. Fiul ei, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi când a devenit rege a alungat-o pe Maria de la curte. Când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au şters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a doi ani cu filmări în nouă ţări şi o documentare realizată în 14 arhive naţionale. Oferă şansa publicului de a auzi vocea originală a reginei şi de a vedea filmări şi imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne şi prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experţi pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Documentarul preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ţinut în marele joc de şah dintre Vest şi Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înfiinţa o rezistenţă armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenţii temutei Securităţi a lui Ceauşescu.

Ambele filme sunt narate de actorul Marcel Iureş şi sunt produse de Chainsaw Film Productions.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole