Documentare despre regina Maria şi regele Mihai începând cu 1 decembrie

History Channel marchează Ziua Naţională a României prin difuzarea a două documentare istorice despre regina Maria şi regele Mihai.

„Maria – Inima României” va putea fi urmărit începând cu ora 15:15, iar o oră mai târziu va di difuzat „Regele Mihai: Drumul către casă” și va fi difuzat de la ora 16:15.

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic şi a interesantei vieţi private a Reginei Maria a României și povestea nespusă a curajosului rege Mihai al României.

Filmul dezvăluie și aspectele mai puţin frumoase ale vieţii reginei. Fiul ei, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi când a devenit rege a alungat-o pe Maria de la curte. Când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au şters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a doi ani cu filmări în nouă ţări şi o documentare realizată în 14 arhive naţionale. Oferă şansa publicului de a auzi vocea originală a reginei şi de a vedea filmări şi imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne şi prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experţi pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Documentarul preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ţinut în marele joc de şah dintre Vest şi Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înfiinţa o rezistenţă armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenţii temutei Securităţi a lui Ceauşescu.

Ambele filme sunt narate de actorul Marcel Iureş şi sunt produse de Chainsaw Film Productions.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...