Documente despre epidemiile din Ţările Române în secolul XIX, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţia „Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”, realizată de Arhivele Naţionale, poate fi văzută începând de joi în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Arhivele Naţionale conțin mărturii documentare încă din veacul al XII-lea. La împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, pot fi descoperite alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost gestionate și, într-un final, depășite.

De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul XIX, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripa spaniolă de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 28.10-07.11.2021, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole