Doi militari români, răniți în timpul unei misiuni în Afganistan

Publicat: 22 oct. 2020, 09:12, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Doi militari români, răniți în timpul unei misiuni în Afganistan
armată, scoala militari, mapn

Doi militari români au fost răniți, miercuri, în timp ce patrulau zona de responsabilitate. Atacul cu dispozitiv exploziv improvizat a avut loc în Afgansitan.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Militarii români, din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”, se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP, în regiunea Kandahar, informează Ministerul Apărării Naționale

Dispozitivul exploziv s-a declanșat imediat după ce a trecut și ultimul autovehicul din coloană.

În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

„Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații”, transmite MAPN.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți.