Doi miniştri germani, în vizită în Ucraina pentru discuţii despre reconstrucţie şi anchete privind crime de război

Publicat: 25 iul. 2022, 17:44, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Doi miniştri germani, în vizită în Ucraina pentru discuţii despre reconstrucţie şi anchete privind crime de război

Ministrul german de interne şi şi cel al afacerilor sociale se deplasează luni într-o vizită în Ucraina pentru discuţii referitoare la reconstrucţia post-conflict şi investigaţii privind crime de război, transmite dpa.

Miniştrii Nancy Faeser şi Hubertus Heil urmează să viziteze Irpin, surburbie a Kievului cu o populaţie de 50.000 de locuitori înainte de război, dar în prezent distrusă aproape în întregime.

Vizita este prima a celor doi miniştri germani în Ucraina de la începutul războiului pe 24 februarie.

Ei au programate întâlniri cu oficiali ucraineni, printre care ministrul de interne Denis Monastirski, şeful apărării civile Serhii Kruk, vicepremierul Iulia Svîrîdenko, ministrul afacerilor sociale Oksana Şolnovîci şi primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Discuţiile se vor axa pe căile prin care poate fi îmbunătăţită funcţionarea secţiilor de poliţie, a serviciilor de pompieri, de salvare şi de gestionare a dezastrelor.

Oficialii vor mai discuta despre securitate cibernetică, trafic de arme, deminare şi anchete criminalistice privind crime de război.

Cu prilejul vizitei, partea germană va înmâna ajutoare, printre care generatoare electrice şi o dronă de recunoaştere aeriană.

Întrevederea dintre Heil şi Svîrîdenko va viza de asemenea statutul şi perspectivele refugiaţilor ucraineni în Germania, precum şi posibila lor revenire în Ucraina, menţionează dpa.