Doi soți care au refuzat să se vaccineze au murit de COVID, lăsând în urmă cinci copii

Publicat: 19 oct. 2021, 09:30, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Doi soți care au refuzat să se vaccineze au murit de COVID, lăsând în urmă cinci copii
deces-covid-19

Doi soți din statul american Virginia, în vârstă de 46 și 48 de ani, au murit de Covid la câteva săptămâni distanță, lăsând în urmă cinci copii și o familie îndoliată și revoltată de faptul că aceștia au refuzat categoric să se vaccineze.

Kevin și Misty Mitchem au fost încurajați de rude să se vaccineze împotriva Covid, însă aceștia s-au împotrivit. Cuplul era căsătorit de 17 ani și avea patru copii împreună, în timp ce Kevin mai avea un copil dintr-o relație anterioară, transmite NBC.

Fratele lui Kevin, Mike Mitchem, a povestit că acesta a început să tușească luna trecută, s-a dus la spital și s-a întors acasă cu medicamente pentru tuse.

După câteva zile a fost testat pozitiv cu Covid-19 și i s-a spus să rămână izolat acasă. După câteva zile, soția lui, Misty, diabetică, s-a îmbolnăvit și a fost dusă la spital.

Misty a fost dusă direct la Terapie Intensivă, în stare critică. A doua zi, și Kevin a fost internat în spital.

„În decurs de cinci ore, starea ei s-a agravat accelerat și a murit”, a declarat Mike Mitchem, spunând că cumnata lui a trăit doar câteva zile după ce a manifestat primele simptome.

Mike Mitchem a mai spus că fratele lui nu avea alte probleme de sănătate înainte să fie diagnosticat cu Covid. A avut o viață sănătoasă, nu a consumat alcool, nu a fumat și nu era supraponderal.

Kevin a murit pe data de 8 octombrie, la 48 de ani. El și soția lui au refuzat să facă vaccinul din cauza unor informații de pe internet.

„Suntem îndurerați, dar și furioși”, a mai spus fratele bărbatului decedat. „Furioși pentru că oamenii nu se vaccinează”.

Mike Mitchem a mai spus că i-a cerut fratelui său să se vaccineze. „Răspunsul lui a fost să-mi arate diferite meme-uri și mesaje pe care le-a găsit pe Facebook”, a spus el. „El a crezut că toate acestea sunt adevărate și nu am reușit să-l fac să se răzgândească”.

După ce Kevin a ajuns la spital, a cerut să fie vaccinat, însă i s-a spus că este prea târziu.

Don Mitchem, tatăl lui Kevin, a declarat pentru NBC că acesta l-a sunat și i-a spus că era „speriat de moarte” înainte de a fi conectat la un ventilator, iar mamei i-a mărturisit că regreta că nu s-a vaccinat.