Doi tineri atacați de un urs în stațiunea Slănic Moldova

Publicat: 23 iun. 2024, 20:43, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Doi tineri atacați de un urs în stațiunea Slănic Moldova
Foto: GAZETA de SUD

Doi turiști din Republica Moldova au fost atacați, duminică, de un urs. Animalul i-a surprins în apropierea unui hotel din stațiunea Slănic Moldova.

Jandarmii băcăuani au intervenit duminică, după un apel la numărul unic de urgenţă 112, primit la ora 10:54. Apelantul anunța că un bărbat și soția acestuia au fost răniți de un urs, în zona unui hotel din stațiunea Slănic Moldova.

Jandarmii i-au găsit pe bărbatul în vârstă de 27 de ani și pe soția sa de 24 de ani în zona unității de cazare a acestora.

Cei doi se aflau în plimbare, împreună cu de alți turiști, când au fost atacați din spate de un urs. Șansa lor a fost că ceilalți turiști care îi însoțeau nu s-au pierdut și au început să facă zgomot. Atunci, animalul s-a speriat și, renunțând la intențiile agresive, s-a retras.

Cei doi tineri atacați au avut nevoie de îngrijiri medicale şi erau foarte speriați. Ei au fost preluați de un echipaj medical sosit la faţa locului și transportați la UPU Onești.

Au fost suplimentate efective de jandarmi, care vor rămâne în zonă şi vor patrula, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol. De asemenea, a fost transmis de către ISU Bacău un mesaj Ro-alert.