A murit unul dintre cei mai mari rugbiști români. A câștigat Cupa Campionilor Europeni

Publicat: 03 dec. 2021, 21:45, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
A murit unul dintre cei mai mari rugbiști români. A câștigat Cupa Campionilor Europeni

Rugby-ul românesc este în doliu. Fostul jucător și antrenor, Ioan Teodorescu, a murit, a anunțat Federația Română de Rugby, pe pagina de Facebook. Acesta avea 85 de ani.

Ioan Teodorescu a fost campion european cu Grivița Roșie în 1964, echipă cu care a cucerit de patru ori titlu național, după care a devenit antrenor.

De asemenea, a făcut parte din echipa națională de tineret și apoi de seniori, cu care a participat la turneul din Belgia, în Cupa Păcii, și la cele din Franța și Italia. Postul de bază în echipă era aripă dreapta, dar a jucat și aripă stânga, chiar și in linia a treia. Centru a jucat în finala Cupei Campionilor Europeni, prima ediție, 1962, la București, pierdută de Grivița cu 3–11.

Ioan Teodorescu jucat în toate meciurile din a doua ediție a Cupei Campionilor Europeni, ediția 1964.

Au fost victorii cu R.U. Casablanca (29–3), Viktoria Hanovra (17–6) și finala cu Stade Montois, când Grivița Roșie a câștigat cu 10–0, devenind campioană europeană. În ultimii ani a fost și președintele Asociației Columbofile Sector 6 București, deținând porumbei–voiajori cu recorduri de zbor de 800–1.000 km, care i-au adus medalii si cupe.

„A fost în permanență aproape de Ovalul autohton : https://bit.ly/32M35ha. Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun o pot face sâmbătă, 4 decembrie, la locuința sa din strada Funigeilor nr. 61, Prelungirea Ghencea sau duminică, 5 decembrie, la Biserica Vatra Luminoasă din str. Toni Bulandra. 

Slujba de înmormântare va avea loc luni, 6 decembrie, ora 12:00, la Cimitirul Reînvierea (lângă Bucur Obor). Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris pe Facebook, reprezentanții Federației Române de Rugby.