Doliu naţional timp de 7 zile după cutremurele din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni doliu naţional timp de şapte zile în Turcia, după cutremurele soldate cu peste 2.600 de morţi.

Astfel, drapelele vor fi coborâte în bernă până la apusul soarelui, duminică. Potrivit The Guardian, aproximativ 2.600 de oameni au murit în urma celor două cutremure puternice care au lovit Turcia și Siria în decurs de 12 ore.

Numărul morților este de așteptat să crească, având în vedere că, în continuare sunt derulate operațiuni de căutare și salvare în regiune.

Numărul total de răniţi în cele două ţări a urcat luni la 12.136.În Siria, bilanţul total al victimelor a crescut la 968 de morţi. 

Potrivit datelor furnizate de agenţia de ştiri de stat siriană, SANA au fost raportate 538 de decese în zonele controlate de guvern, iar grupul „Căştile albe”, cunoscut oficial sub numele de Apărarea civilă siriană, a anunţat 430 de morţi în zonele controlate de opoziţie.

Bilanţul total al morţilor în Turcia a urcat la 1 541, potrivit vicepreşedintelui Turciei, Fuat Oktay. În prezent, există 9.733 de persoane rănite în Turcia, a mai spus Oktay.

Turcia are cel puţin 9.733, iar Siria are 2.403 persoane rănite în urma cutremurului devastator, conform datelor disponobile până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...