Donald Trump s-a lansat pentru Casa Albă. Anunță prima măsură pe care o pregătește când ajunge în Biroul Oval

Fostul președinte Donald Trump și-a lansat candidatura la Casa Albă din 2024 cu o oprire sâmbătă în New Hampshire înainte de a se îndrepta spre Carolina de Sud.

„Suntem la început. Începem chiar aici ca și candidat la președinție”, a declarat el liderilor partidului la reuniunea anuală a republicanilor din New Hampshire, la Salem, înainte de o oprire la sfârșitul după-amiezii în Columbia pentru a-și prezenta echipa de conducere din Carolina de Sud. „Sunt mai furios acum și sunt mai angajat acum decât am fost vreodată”.

Aceste state organizează două dintre primele trei concursuri de nominalizare ale partidului, ceea ce le conferă o putere enormă în selectarea candidatului.

„S-a tras cu arma, noul sezon de campanie a început!”

Trump și aliații săi speră că evenimentele vor oferi o demonstrație de forță în spatele fostului președinte, după un început de campanie anevoios care i-a lăsat pe mulți să pună la îndoială angajamentul său de a candida din nou. În ultimele săptămâni, susținătorii săi au contactat agenți politici și oficiali aleși pentru a obține sprijin pentru Trump într-un moment critic în care alți republicani își pregătesc propriile provocări așteptate.

„S-a tras cu arma, iar sezonul de campanie a început”, a declarat Stephen Stepanek, președintele demisionar al Partidului Republican din New Hampshire. Trump a anunțat că Stepanek va fi consilier principal pentru campania sa în acest stat.

În timp ce Trump rămâne singurul candidat declarat la alegerile prezidențiale din 2024, se așteaptă ca potențialii adversari, inclusiv guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, fostul vicepreședinte Mike Pence și fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley, care a fost ambasadorul lui Trump la Națiunile Unite, să își înceapă campania în următoarele luni.

„Echipa lui Trump, probleme cu atragerea oamenilor cu greutate politică”

În Carolina de Sud, guvernatorul Henry McMaster, senatorul american Lindsey Graham și mai mulți membri ai delegației congresului din acest stat intenționează să participe la evenimentul de sâmbătă de la Statehouse. Dar echipa lui Trump a avut dificultăți în a obține sprijin din partea legislatorilor statului, chiar și din partea unora care l-au susținut cu entuziasm în timpul candidaturilor anterioare.

Unii au spus că la mai mult de un an de la scrutinul primar este prea devreme pentru a face aprobări sau că ei’ așteaptă să vadă cine mai intră în cursă. Alții au spus că este timpul ca partidul să treacă dincolo de Trump și să treacă la o nouă generație de conducere.

Reprezentantul republican RJ May, vicepreședintele grupului Freedom Caucus din Camera Reprezentanților din statul Carolina de Sud, a declarat că nu va participa la evenimentul lui Trump, deoarece se concentrează pe lupta legislativă a grupului cu grupul republican. El a precizat că este deschis la alți candidați în cursa din 2024.

Aș accepta 100% un Donald Trump în locul lui Joe Biden”

„Cred că vom avea o listă foarte puternică de candidați aici, în Carolina de Sud”, a spus May, care a votat pentru Trump în 2016 și 2020. El a adăugat: „Aș accepta 100% un Donald Trump în locul lui Joe Biden”.

Dave Wilson, președintele organizației nonprofit creștin conservatoare Palmetto Family, a declarat că unii alegători conservatori ar putea fi îngrijorați de recentele comentarii ale lui Trump, potrivit cărora republicanii care s-au opus avortului fără excepții au costat partidul la alegerile din noiembrie.

„Le dă de gândit unor oameni din rândurile conservatoare ale Partidului Republican dacă avem sau nu nevoie ca procesul să se rezolve de la sine”, a declarat Wilson, al cărui grup l-a găzduit pe Pence pentru un discurs în 2021. El a adăugat: „În continuare trebuie să vă câștigați votul. Nimic nu este luat de la sine”.

Recunoscând că Trump „a făcut unele lucruri fenomenale când a fost președinte”, cum ar fi asigurarea unei majorități conservatoare la Curtea Supremă a SUA, Wilson a spus că alegătorii republicani din Carolina de Sud ar putea căuta „un candidat care poate fi purtătorul de stindard nu doar pentru acum, ci și pentru a construi un impuls continuu în toată America pentru conservatorism pentru următoarele câteva decenii”.

„Doar mass-media vede că Trump își pierde sprijinul”

Dar Gerri McDaniel, care a lucrat în campania lui Trump din 2016 și va participa la evenimentul de sâmbătă, a respins ideea că alegătorii sunt pregătiți să treacă peste fostul președinte.

„Unii din mass-media continuă să spună că își pierde sprijinul. Nu, nu este așa”, a spus ea. „Va fi doar mai mare decât era înainte, pentru că sunt atât de mulți oameni care sunt furioși pe ceea ce se întâmplă la Washington”.

Evenimentul din Carolina de Sud, desfășurat într-o clădire guvernamentală, înconjurat de oficiali aleși, este, într-un fel, în afara brandului pentru o fostă vedetă de televiziune de tip reality show care, de obicei, favorizează mitingurile mari și a încercat să cultive o imagine de outsider. Dar realitatea este că Trump este un fost președinte care încearcă să revendice Casa Albă prin contrastul dintre perioada în care a fost în funcție și actuala administrație.

Mitingurile sunt, de asemenea, costisitoare, iar Trump, care este notoriu de frugal, a adăugat noi provocări financiare atunci când a decis să își înceapă campania în noiembrie – mult mai devreme decât au îndemnat mulți aliați. Acest lucru îl supune unor reglementări stricte privind strângerea de fonduri și îi interzice să folosească PAC-ul său de conducere bine finanțat pentru a plăti astfel de evenimente, care pot costa mai multe milioane de dolari.

Oficialii se așteaptă ca Trump să vorbească în holul de la etajul al doilea al Statehouse, o zonă ceremonială opulentă între camerele Camerei și Senatului.

Acest loc a găzduit unele dintre cele mai notabile momente de actualitate politică din Carolina de Sud, inclusiv semnarea de către Haley, în 2015, a unui proiect de lege pentru îndepărtarea steagului de luptă al Confederației de pe teritoriul Statehouse și semnarea de către McMaster, în 2021, a legislației care interzice avorturile în stat după aproximativ șase săptămâni de sarcină. Curtea Supremă a statului a declarat recent că legea privind avortul este neconstituțională, iar McMaster s-a angajat să solicite o rejudecare.

Debut de campanie electorală cu controverse

Campania incipientă a lui Trump a stârnit deja controverse, mai ales atunci când a luat cina cu naționalistul alb Nick Fuentes, care neagă Holocaustul, și cu rapperul cunoscut anterior sub numele de Kanye West, care a făcut o serie de comentarii antisemite. Trump a fost, de asemenea, ironizat pe scară largă pentru că a vândut o serie de cărți de vizită digitale care îl înfățișau, printre altele, ca un supererou, un cowboy și un astronaut.

În același timp, el este subiectul unei serii de anchete penale, inclusiv a uneia privind descoperirea a sute de documente cu însemne clasificate la clubul său din Florida și dacă a obstrucționat justiția prin refuzul de a le returna, precum și a unor examinări statale și federale privind eforturile sale de a anula rezultatele alegerilor din 2020, pe care le-a pierdut în fața democratului Joe Biden.

Trump rămâne singurul candidat anunțat pentru 2024,

Cu toate acestea, Trump rămâne singurul candidat anunțat pentru 2024, iar primele sondaje arată că este favorit pentru a câștiga nominalizarea partidului său.

Stepanek, căruia i s-a cerut să rămână neutru până la încheierea mandatului său de președinte al partidului din New Hampshire la reuniunea de sâmbătă a partidului, a respins semnificația startului lent al lui Trump, despre care oficialii de campanie spun că se explică prin timpul petrecut pentru a pune la punct infrastructura pentru o campanie națională.

În New Hampshire, a spus el, „a existat o mulțime de anticipare, o mulțime de entuziasm” pentru realegerea lui Trump. El a spus că cei mai loiali susținători ai lui Trump continuă să-l susțină.

„Aveți o mulțime de oameni care nu au fost cu el în ’15, ’16, apoi au devenit Trumpers, apoi au devenit never-Trumpers”, a spus Stepanek. „Dar oamenii care l-au susținut în New Hampshire, care l-au propulsat la victoria sa din 2016 în alegerile primare din New Hampshire, sunt cu toții încă acolo, așteptându-l pe președinte.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...