Donald Trump: Twitter a devenit o platformă foarte plictisitoare

Oferta directorului Tesla, Elon Musk, pentru preluarea Twitter a generat speculaţii că acesta ar putea restabili contul lui Donald Trump, dacă va reuşi să achiziţioneze platforma de social media. Fostul lider de la Casa Albă a spus însă că „probabil” nu se va întoarce pe Twitter, relatează joi agenţia Reuters.

Într-un interviu acordat Americano Media miercuri, înainte de anunţul lui Musk, Trump a afiramt că „probabil” nu ar fi „deloc interesat” să se întoarcă pe platforma unde avea aproape 90 de milioane de urmăritori.

„Ştiţi, Twitter a devenit foarte plictisitor. Au lăsat să plece multe voci bune… multe voci conservatoare”, a comentat Trump.

Elon Musk, la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, cu 80 de milioane de followeri, a făcut joi o „ultimă” ofertă de preluare a tuturor acţiunilor Twitter, despre care a spus că trebuie să fie transformată într-o companie privată care să promoveze libera exprimare. „Dacă (oferta) nu va fi acceptată, voi fi nevoit să îmi regândesc poziţia de acţionar”, a scris Elon Musk, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Twitter, Bret Taylor.

Donald Trump a fost suspendat permanent de pe Twitter după asaltul de la Capitoliu al susţinătorilor săi din 6 ianuarie 2021, după victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Platforma a evocat atunci un risc de „noi incitări la violenţă”.

Decizia Twitter a fost criticată de Partidul Republican al lui Trump, dar şi de alte voci, fiind calificată drept o tentativă de a reduce la tăcere vocile conservatoare şi drept un atac la adresa liberei exprimări.

Ulterior, Donald Trump şi-a lansat propria platformă de social media, Truth Social, care a fost însă marcată de probleme tehnice.

Trump a mai spus în interviu că va aştepta până după alegerile legislative parţiale din noiembrie pentru a anunţa dacă va candida din nou la preşedinţia SUA. „Dar cred că mulţi vor fi foarte bucuroşi” de decizia ce va fi anunţată, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Zodiile care primesc a doua șansă în...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Unele zodii sunt privilegiate de Univers și primesc o a doua șansă fie că este vorba despre carieră sau vizează...