Donald Trump va trebui „să depună mărturie sub jurământ” pentru acuzația de incitare la insurgență

Procurorul democrat Jamie Raskin i-a cerut joi fostului preşedinte american Donald Trump „să depună mărturie sub jurământ” cu privire la „atitudinea sa în ziua de 6 ianuarie”, când susţinători ai săi au atacat Capitoliul, scrie Reuters.

„’Propunem ca mărturia dumneavoastră, care va include desigur şi un containterogatoriu, să aibă loc între luni 8 şi joi 11 februarie”, a scris procurorul democrat într-un mesaj adresat lui Donald Trump.

Procesul fostului preşedinte pentru „incitare la insurecţie” urmează să înceapă la 9 februarie.

Acţiunile lui Donald Trump înainte de asaltul din 6 ianuarie asupra Congresului reprezintă „un act de trădare de o amploare istorică”, susţin procurorii democraţi din Camera Reprezentanţilor în procesul de punere sub acuzare a fostului preşedinte american.

Devenind primul preşedinte din istoria SUA care se confruntă cu un al doilea impeachment, Donald Trump este acuzat de „incitare la insurecţie” pentru că a încurajat mii de susţinători adunaţi la Washington la 6 ianuarie să ia cu asalt şi să ocupe Congresul. Violenţele s-au soldat cu cinci morţi.

Fostul preşedinte nu şi-a recunoscut niciodată explicit înfrângerea în faţa democratului Joe Biden la alegerile de la 6 noiembrie, denunţând fără probe fraude masive în timpul scrutinului.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Care sunt șansele unei condamnări?
    „Foarte subțire. Cel puțin 17 republicani ar trebui să se alăture tuturor celor 50 de democrați pentru a-l condamna pe Trump pentru singurul articol de punere sub acuzare. Însă 45 din cei 50 de republicani ai Senatului au votat săptămâna trecută pentru a contesta constituționalitatea procesului, dar au asigurat, însă, că Trump va fi achitat.”

    Ce se întâmplă dacă Trump nu este condamnat?
    „Democrații ar putea adopta o rezoluție pentru a „cenzura” lui Trump sau invoca o secțiune din cel de-al 14-lea amendament la Constituție pentru a încerca să-l descalifice din funcție în viitor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole