Dosar penal în cazul cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. Medicii sunt anchetați

Publicat: 08 nov. 2021, 16:10, de Laura Macovei, în ESENȚIAL , ? cititori
Dosar penal în cazul cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. Medicii sunt anchetați

Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care a murit la Secția ATI a Spitalului Judetean din Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica privată Nera pentru tratament post-COVID.

Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă (…).În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, a anunțat luni Parchetul Judecătoriei Reșița.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara la spitalul din Reșița după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată.

Domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic”, a declarat dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, tot el fiind cel care a precizat că Mâțu Stoian ar fi fost vaccinat complet

De asemenea, Mîțu Stoian era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la inimă.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Publicația locală Reper24.ro a scris despre Mîțu Stoian că a ajuns la Spitalul Județean de la clinica privată cu ambulanța, după ce s-a observat că acesta a început să scuipe sânge.

Pacientul avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat. Are și insuficiență de valvă mitrală și erau toate motivele sa facă cheaguri, din cauza bolii fără covid. Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat“ a pentru directorul medical al Spitalului Județean din Reșița.

Artistul va fi înmormântat miercuri.