Fără precedent: dosar penal pentru episcopul de Giurgiu, după afirmațiile de la slujba de Sf. Paraschiva

Publicat: 22 oct. 2021, 17:34, de Corina Matei, în SOCIAL , ? cititori
Fără precedent: dosar penal pentru episcopul de Giurgiu, după afirmațiile de la slujba de Sf. Paraschiva

Episcopul de Giurgiu, Preasfințitul Ambrozie, este cercetat pentru afirmațiile făcute în slujba de Sfânta Paraschiva, fiind acuzat de ”comiterea infracțiunii de comunicare de informații false”. Este pentru prima dată când un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române este anchetat pentru ce a spus într-o predică în biserică.

”Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Actele procedurale întocmite de către polițiști au fost înaintate unității de parchet competente pentru continuarea cercetărilor, având în vedere calitatea persoanei”, anunță, vineri, polițiștii giurgiuveni.

Dosarul penal vizează declarațiile PS Ambrozie despre vaccinul anti-COVID-19.

Reamintim că episcopul de Giurgiu a spus într-o predică de Sfânta Parascheva că incendiile din spitale sunt ”făcătură” și le-a transmis enoriașilor să nu se grăbească să se vaccineze.

Nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Câţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”.

”Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al 3-lea în care trăim să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de țară şi de noi”, spunea episcopul de Giurgiu despre incendiile în care au murit zeci de români.