Dosar penal pentru un eveniment cu 60 de persoane organizat în București

Poliţiştii de la București au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui eveniment cu 60 de persoane desfăşurat la subsolul unui imobil în zona şoselei Colentina, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

Sâmbătă, în jurul orei 23,00, Secţia 7 Poliţie a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că în zona şoselei Colentina, spre ieşirea din Capitală, se tulbură liniştea publică.

„Iniţial, echipajele ajunse la faţa locului nu au constatat larmă sau zgomote, dar pentru siguranţă, au continuat verificările, inclusiv simulând a părăsirea zonei, iar în scurt timp, au constatat că de la subsolul unui imobil, unde funcţionează o societate comercială de alimentaţie publică au început să se audă vocile unor persoane, precum şi muzică la un nivel scăzut. Poliţiştii au verificat căile de acces în clădire, intrarea în imobil, uşa fiind închisă şi prevăzută cu un lacăt, dar care nu era încuiat, şi au pătruns în interior, la subsol fiind depistate 60 de persoane, dintre care 48 de adulţi, participante la un eveniment. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal”, precizează Poliţia Capitalei.

Cu privire la persoanele participante la eveniment s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Poliţia Capitalei precizează că inclusiv vineri poliţiştii i-au pus în vedere administratorului societăţii faptul că organizarea evenimentelor nu este permisă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...