Dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”: a fost dată prima condamnare

A fost dată prima condamnare în cazul tonei de cocaină pierdute, în urmă cu un an, în Marea Neagră. Cei doi cărăuși sârbi prinși în 2019 de autorități au fost condamnați la câte nouă ani și patru luni de închisoare pentru trafic internațional de droguri.

Momentan sunt singurii membri ai rețelei internaționale care importa cantități uriașe de cocaină din America de Sud până în România, care au fost condamnați la închisoare. Ei aduceau cantități mari de cocaină pură în țara noastră, pentru a fi apoi preparată și distribuită pe piața neagră din vestul Europei, conform Digi24.

Rețeaua a fost interceptată în anul 2019 după ce aproape o tonă de cocaină cu un grad mare de puritate a fost pierdută în Marea Neagră.

În luna iulie a anului în curs procurorii DIICOT au anunțat finalizarea dosarului „Cocaina de la Marea Neagră”. În cadrul operațiunii cu nume de cod „Grimm Brothers” a fost investigată o grupare infracțională organizată implicată în transportul de droguri de mare risc pe cale maritimă până în apele teritoriale românești, cu destinația finală în Balcanii de Vest, Olanda, Belgia și Spania. Valoarea de piață a drogurilor este de 600 de milioane de euro.

Ancheta a fost începută după ce la finalul luii martie 2019, poliția a descoperit pe plaja din Sfântu Gheorghe o tonă de cocaină pură.

Rețeaua a fost destructurată în urma activităților comune ale procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a datelor furnizate de Drug Enforcement Administration (D.E.A.), Europol, Interpol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...