Dosarul Colterm. Viceprimarul din Timișoara, chemat să dea declarații la DNA

Ruben Laţcău a fost audiat, miercuri, de către procurorii DNA, în calitate de martor, în dosarul companiei de termoficare din Timițoara, Colterm.

„Am fost astăzi chemat ca martor într-un dosar in rem instrumentat de DNA. Asta înseamnă un dosar unde nu există autor identificat. Atât eu, cât şi colegii mei colaborăm pe deplin cu organele de anchetă pentru a elucida toate neclarităţile. Vă reamintesc că această administraţie a depus nu mai puţin de 11 plângeri penale la DNA în cazul jafului petrecut la Colterm în trecut şi suntem încrezători că justiţia îşi va face datoria”, arată Ruben Laţcău într-un comunicat remis de Biroul de presă al Municipiului Timişoara miercuri seara.

În luna aprilie, procurorii DNA au efectuat percheziţii la Primăria Timişoara, inclusiv în cabinetul viceprimarului, într-un dosar privind fapte de corupţie care s-ar fi săvârşit în legătură cu compania de termoficare.

Dosarul DNA a fost deschis în primăvară, după ce consorţiul de insolvenţă al Colterm a transmis municipalităţii un document în care atenţiona asupra unor ilegalităţi privind necumpărarea certificatelor de poluare aferente anilor 2020 şi 2021 şi care au atras amenzi de peste 35 de milioane de euro pentru compania de termoficare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

ITI Delta Dunării – cea mai mare deturnare de fonduri europene....

Subiectul “ITI Delta Dunării” (investiții teritoriale integrate) este un subiect ce va stârni și mai mult interesul public, pe măsura ce ne apropiem de...

Codrin Stefănescu, bolnav grav, se retrage din politică. De ce boală...

Preşedintele partidului Alianța Pentru Patrie (APP) Codrin Ștefănescu a anunțat, vineri, că se retrage „pentru o perioadă” din politică din motive personale și de sănătate....