Dosarul ”Mită la Aeroportul Otopeni”. Instanța va decide dacă va prelungi arestul preventiv

Este o zi decisivă pentru cei patru inculpați din dosarul de mare corupție „Mită la Aeroportul Otopeni”. Tribunalul București va analiza, astăzi, propunerea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse, definitiv de CAB în cazul celor patru.

Lotul din dosarul `Otopeni` intră în `ședință tehnică` la Tribunalul București. Inițial, judecătoarea Anemari Iorgulescu de la Tribunalul București stabilise măsura de arest la domiciliu pentru cei patru inculpați din dosarul de mare corupție privind prelungirea contractelor in cazul spațiilor de servicii de pe aeroporturi.Însă, decizia a fost răsturnată de Curtea de Apel București.

Decizia de joi este definitivă, prin ea s-a stabilit admiterea contestației DNA, astfel că toți cei patru inculpați între care fostul director al CNAB George Alexandru Ivan vor fi preluați de la domiciliile lor și încarcerați la arestul central pentru 15 zile.

”În baza art. 223 alin. 2 C.p.p.. dispune arestare preventivă a inculpaților Bălan CRISTIAN DUMITRU, IVAN GEORGE ALEXANDRU, Lăscuț Cătălin și Tănăsescu RADU LAURENTIU, pe o durată de 15 zile, de la 13.04.2023 la 27.04.2023, inclusiv.

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă.

În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia.”, se arată în minuta deciziei definitive de joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...