Cum au ajuns două orașe din România în top 20 cele mai sănătoase de locuit

Două orașe din România se afla în top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, potrivit unui studiu efectuat de platforma money.co.uk.

Timișoara se află pe locul al 15-lea, iar Cluj-Napoca pe poziția a 16-a, potrivit clasamentului realizat de money.co.uk, devansând orașe precum Munchen (Germania) sau Copenhaga (Danemarca).

Specialiştii companiei au analizat o multitudine de factori, printre care rata obezităţii, durata de viaţă, criminalitatea, poluarea, serviciile medicale, dar și siguranţa cetăţeanului și numărul de ore de expunere la soare într-un an.

Nivel scăzut de poluare

Potrivit clasamentului realizat de money.co.uk, cele două orașe din vestul României au obținut scoruri favorabile în ce privește siguranța, nivelul mai redus al poluării și o rată scăzută a obezității populației.

Primele trei pozitii in clasament sunt ocupate de Valencia (Spania), Madrid (Spania) si Lisabona (Portugalia). Valencia are un punctaj total de 2318 puncte,

„Acest oraş are o climă ideală. Nu este nici prea cald, nici prea frig şi este împânzit de zone verzi care îmbunătăţesc calitatea aerului. Oamenii din Valencia se bucură de multe ore de expunere la soare pe an, ceea ce contribuie la starea de sănătate”, notează autorii studiului.

1 COMENTARIU

  1. Nimic adevarat .
    La 500 de metri distanta fata de acel loc istoric, găsești adevărata poluare si laudarosenea mincinoasa, prosteasca a romanului. Discutam despre drumurile si blocajele auto din Bulevardul Take Ionescu, Calea aradului, Gh.Lazar si drumul Cetatii
    Google te informeaza foarte corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...