Dr. Adrian Marinescu: La Institutul ”Matei Balș” cele patru secții destinate pacienților Covid sunt ocupate

În noul val Covid-19, cu creștere rapidă a numărului de cazuri și de spitalizări, doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului ”Matei Balș”, face un apel: „să rămânem calmi, dar prudenți”.

Secțiile Covid sunt ”pline”

În prezent, la Institutul”Matei Balș”, cele patru secții destinate pacienților Covid sunt ocupate, spune dr. Marinescu, citat de G4media.  ”Noi acum mergem cu 4 secţii cu paturi pentru pacienţii Covid, fără terapie intensivă, vorbim de 4 secţii, 2 de adulţi, 2 de copii, sunt secţii mari, sunt câte 60 de locuri pe fiecare, sunt pline. Vrem să vedem şi patologia care ţine de infecţioase non-covid, e logic să fie aşa. Şi atunci toate spitalele trebuie să contribuie şi mă refer nu numai la pediatrie”.

Dr. Marinescu spune că este nevoie să rămânem calmi, pentru că este, într-adevăr o convieţuire, nu se schimbă lucrurile, doar că ne trebuie prudenţă. Prudenţă pentru cei care sunt vulnerabili oricum şi prudenţă pentru noi toţi, mergem în vacanţe, ne facem programul dar suntem atenţi , pentru că în locurile aglomerate, camerele neaerisite, au un risc de infectare şi cred că trebuie să fim prudenţi”.

Compartiment pentru copiii cu Covid la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

Într-o gardă, sunt detectați 4-5 copii cu Covid-19, subliniază dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. Aici, se va redeschide un compartiment destinat special tratării copiilor diagnosticați cu Covid-19.

Spitalul ”Victor Babeș”, mai multe paturi pentru pacienți Covid-19

„Secţia pe care o dedicasem covidului este plină şi facem demersuri ca să extindem numărul de paturi conform planului de rezilienţă. Secţia iniţială avea 33 de locuri, o să dublăm numărul de locuri, pe acelaşi palier. Deocamdată nu e surclasat ATI-ul, dar sunt în permanenţă cazuri. Avem un ATI mixt acum, din cele 9 locuri 6 sunt dedicate covidului, 3 locuri sunt ocupate în acest moment, dar asta şi din cauză că celelalte 3 sunt într-un proces de renovare”, subliniază dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din București.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: La sfârșitul lui august, vârful acestui val

Potrivit opiniei prof. dr. Carmen Dorobăț de la Spitalul ”Sf. Parascheva”, Iași, numărul de cazuri va crește,” undeva la sfârșitul lunii august, să avem un vârf în ceea ce privește acest val. O să vedem ce se va întâmpla în septembrie, când încep și școlile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...