Dr. Dana Bratu: ”Nu există bronz sănătos”

Este mai important să avem o piele mai sănătoasă decât una bronzată o lună, două. De această părere este dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog, care subliniază cât de important e să nu abuzăm de „beneficiile” soarelui.

Medicul subliniază că soarele de munte prinde mai repede, nu se resimite căldura ca pe plajă și suntem tentați să nu folosim niciun fel de protecție. „De aceea de la munte ni se întorc pacienții cei mai arși”, spune Dr. Bratu. ”Ne facem geanta de cosmetice, care trebuie să conțină mai multe creme cu ecran solar. Crema pentru față, să aibă factor peste 50. Trebuie o cremă și pentru corp. Recomand celor care nu au răbdare să aplice, să ia o cremă tip spray.

O recomand și pentru cei mici, mai ales că ei intră des în apă și, de fiecare data, trebuie reaplicată crema. Recomand să avem și o apă termală de aplicat după. Să nu uităm de mijloacele fizice de protecție solară: pălarie, ochelari. Recomand să stăm sub umbrelă și să evităm expunerea în intervalul 11-16”, a punctat medicul dermatolog la emisiunea „Bună dimineața, București!”, de la București FM.

Ceea ce ne place acum, poate deveni un mare regret

Dana Bratu a mai subliniat că medicii dermatologi consideră că protecția solară trebuie folosită pe tot parcursul anului, indiferent de sezon. „La mare trebuie să reaplicăm factorul de protecție la fiecare 2 ore și ori de câte ori intrăm în apă. Dacă avem doar un eritem, recomandare este să luăm o loțiune „after sun”. Puțină apă termală ajută, că are un efect calmant. Dacă au apărut vezicule, recomandarea este să nu aplicăm tot felul de soluții acasă, ci să apelăm la un medic dermatolog. Ideal ar fi să încercăm să prevenim aceste arsuri solare”.

Medicul a mai evidențiat lucruri importante. Și anume: cu cât este pielea mai deschisă la culoare, tindem să ne ardem mai repede. Cei care au piela foarte deschisă nu se bronzează niciodată.,Noi recomandăm oricum protecție solară, pentru că, din păcate, cancerul de piele este neiertător. Nu există bronz sănătos. Ceea ce ne place acum, când suntem tineri, poate că va deveni marele nostru regret în viața matură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...