Dr. Diana Manolescu: La Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara s-a deschis un centru de testare Sars-Cov-2

Publicat: 05 aug. 2022, 19:00, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Dr. Diana Manolescu: La Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara s-a deschis un centru de testare Sars-Cov-2
Vaccin Covid-19

Întrucât zilnic sunt între 400 și 500 de cazuri noi de Covid-19, din fericire cu forme ușoare, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara a fost deschis un centru de testare a persoanelor cu simptomatologie Sars-Cov-2, a anunțat dr. Diana Manolescu, directorul medical al acestei unități spitalicești.

„Creşterea numărului de cazuri a făcut necesară înfiinţarea acestui centru de testare. Zilnic, avem în jur de 400-500 de cazuri de COVID-19 confirmate în Timiş. Din fericire, majoritatea sunt forme uşoare, care nu necesită internare. Astăzi, în spital sunt internaţi 29 de pacienţi, dintre care patru în Secţia de Terapie Intensivă. Aceştia au o formă severă de boală şi luptăm împreună cu ei pentru a învinge acest virus. Măsurile de protecţie, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar şi testarea continuă să fie principalii factori de reducere a răspândirii bolii. Într-o primă fază, am decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiaşi zile. Analiza probelor se va face în spital, pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generaţie. În funcţie de evoluţia numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom creşte programul de testare”, a declarat, vineri, directorul medical al spitalului, dr. Diana Manolescu.

La Spitalul ”Victor Babeș”  funcționează deja un centru de evaluare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

Ultimele date furnizate de Ministerul Sănătății arată că, în ultimele 24 de ore, în județul Timiș au fost confirmate 386 de noi cazuri de persoane infectate, iar incidența a ajuns la 6.35.