Dr. Mihai Craiu: În cazul copiilor cu Covid, opriți imediat orice tratamente aberante cu antibiotice luate de pe net. Ce medicamente folosim în aceste cazuri?

În ultimele două-trei săptămâni, mulți copii au fost infectați cu Sars-Cov-2. Dr. Mihai Craiu se adresează părinților, îndemnâdu-i să renunțe la a da copiilor medicamente, în special antibiotice, dacă nu este necesar.

În acest sens, medicul oferă două sfaturi practice care i-au fost sugerate ”de zecile de întrebări puse pe tema tratamentului”, venite în Spitalul Virtual pentru Copii:

  1. Dacă este atât de puțin bolnav încât nu trebuie internat, atunci acel copil NU TREBUIE să primească tratament cu antibiotice.

Este absolut interzis, și cu siguranță dăunător, un tratament cu antibiotice la un copil care nu are dovezi de supra-infecție bacteriană (din consult medical și din analize specializate).

  1. Nu sunt necesari nici un fel de aerosoli, CU NIMIC, la copilul care are COVID dar nu este astmatic sau nu are wheezing recurent.

Evident părinții se întreabă, bun, și ce trebuie să facem pentru a veni în ajutorul copiilor. Medicul Mihai Craiu spune că părinții trebuie să se comporte ca în cazul în care copiii ar avea o altă viroză. În aceast situație se recomandă:

”Urmărirea și combaterea febrei, mai ales dacă este cu valori mari, peste 38.5C, sau dacă produce stare de rău, dureri de cap, etc.;

Menținerea unei stări bune de hidratare, cu multe lichide și eventual cu săruri de rehidratare orală. Mai ales la cei cu vârstă mică (sugari, preșcolari) ce au diaree și/sau vărsături;

Menținerea unor căi aeriene libere – aspirat secreții, dacă sunt abundente, și pus apă de mare sau ser fiziologic;

Multă RĂBDARE!!!”

Medicul Mihai Craiu este categoric în privința  antibioticelor.

”Opriți imediat orice tratamente aberante cu antibiotice luate de pe net, de la prieteni sau rude sau, mai grav, recomandate de medic, în lipsa unor analize care să arate suprainfecție bacteriană!

Și mergeți pentru reevaluare (plus investigații) în centrele de permanență, acele centre dedicate copiilor.

Imensa majoritate a copiilor infectați cu SARS-CoV-2 nu vor fi mai bine cu antibiotice, ci mai rău!”

Specialistul subliniază că în cazurile grave, cu copii având comorbidități, doar antiviralele ar putea influența evoluția bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...