Dragnea: „A fost o acţiune permanentă din partea SRI-ului ca să rupă USL-ul”

Ieșirea liberalilor din alianța cu social – democrații, după trei ani de Uniune Social – Liberală (USL) s-a datorat și intervenției „permanente” din partea SRI, susține Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD.

În februerie 2011, USL era fondată de liderii Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) și Dan Voiculescu (președinte de onoare al PC). Trei ani mai târziu, în februarie 2014, alianța era istorie.

A fost o acţiune permanentă din partea SRI-ului ca să rupă USL-ul, în principal prin atacurile de la RTV, care se ştia că este într-o relaţia bună cu Victor Ponta şi cu PSD. Cu tot ceea ce am încercat eu din PSD şi nu numai eu, şi din PNL să facem pentru a-l convinge pe Crin că nu e poziţia PSD-ului aia şi poate nici a lui Victor Ponta nu e aia poziţia, dar că e din afara această acţiune care să-l determine să gândească altfel şi să-l îndepărteze. Nu am reuşit să-l convingem şi aia a fost poate pretextul sau cireaşa pe tort cu respingerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru de Interne”, a precizat fostul lider PSD la Kanal D.

În opinia lui Liviu Dragnea, Crin Antonescu ar fi fost un preşedinte mai bun decât Klaus Iohannis.

Crin Antonescu cu certitudine era un preşedinte al României mai bun decât a fost şi e Klaus Iohannis. Îl cunosc foarte bine, Crin îşi iubea ţara în primul rând şi era mai implicat, mai sufletist, mai empatic. Din păcate, Klaus Iohannis nu poate să empatizeze şi stă foarte departe de populaţie şi nici nu simte. Crin era un om cu care discutai, care înţelegea, care asculta. Klaus Iohannis este un om care doar cere să se execute”, susține fostul lider al social-democraţilor.

Întrebat dacă acest lucru este unul rău, Liviu Dragnea a răspuns că are un impact negativ. „Foarte rău. Ceea ce se întâmplă în România astăzi este din cauza acestei atitudini şi acestui mod de a face politică al lui Klaus Iohannis. Nu negociază nimic, nu discută nimic, doar cere, doar solicită şi aşteaptă să se rezolve. Şi cine îndrăzneşte să nu facă aşa cum spune Klaus Iohannis este trecut pe lista neagră a lui şi când poate, cum poate, trebuie să i-o plătească. Nu uită niciodată”, a mai spus Dragnea.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

 1. ” Traficanții de influență ascunși ai României sunt, în majoritatea cazurilor, acoperiții serviciilor secrete, în special SIE și SRI, care își dau la gioale fix pe teritoriul țării pe care ar trebui să o protejeze. Sunt oameni care nu ies în evidență, dar pe care niște ochi atenți îi pot identifica mereu în spatele guvernelor din ultimii 32 de ani de „libertate” din România.”
  ”Trăsături comune între Băsescu și Dragnea, vă veți aduce aminte de emotivitatea fragilă a celor doi, dar și despre egoismul cu care și-au construit cariera politică exact în același stil al dezbinării. Și scorpionul Dragnea și scorpionul Băsescu și-au întors apropiații unul împotriva altuia, considerând asta cea mai bună strategie pentru a se impune.”
  ”La un moment dat, Dragnea se juca pe telefonul mobil, iar Irina Tănase freca o tabletă discutând împreună cu iubitul ei, Liviu Dragnea, despre cine ar putea fi viitorul premier. Și tot scrolând așa, Irina a dat peste un articol despre Viorica Dăncilă și l-a întrebat pe Dragnea: „Dar de ce nu o pui pe Viorica? E ce trebuie. Și ascultătoare, și proastă”.

  ”Despre Irina Tănase au fost multe povești – că se implică în politica PSD, ba chiar și în aspecte ale guvernării. A vorbit puțin despre asta Robert Negoiță, asemuind-o pe Irina Tănase cu Elena Ceaușescu. Dar puțini știu cine i-a dat lui Dragnea ideea de a o numi ca premier pe Viorica Dăncilă: chiar Irina!”

  Cam așa se luau deciziile de către Liviu Dragnea. În așa derizoriu ducea acest om felul în care vedea treburile țării.

  Când Dragnea i-a prezentat varianta cu Viorica Dăncilă premier lui Paul Stănescu, acesta nu a primit cu voioșie ideea. Din respect, a ascultat propunerea lui Dragnea.

  Dar când în discuția dintre cei doi s-a băgat cu „argumente” Irina Tănase, Paul Stănescu s-a înnegrit la față, s-a ridicat în picioare și a ieșit pe ușă, transmițându-i lui Dragnea câteva lucruri care nu pot fi reproduse, dar din care reieșea clar că e total împotriva ideii ca o nevastă de lider să decidă cine trebuie să conducă Guvernul României. De atunci s-a stricat relația dintre Paul Stănescu și Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole