Dreapta Unită dă fuga la doamna dirigintă: cheamă Bruxellesul să verifice alegerile locale

Publicat: 13 iun. 2024, 15:30, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Dreapta Unită dă fuga la doamna dirigintă: cheamă Bruxellesul să verifice alegerile locale
Foto: Facebook

Una dintre primele lecții pe care politicienii ar trebui să le învețe este despre cum să și pierzi în alegeri, Lecție de la care membrii Dreapta Unită dovedesc, cu asupra de măsură, că au chiulit.

Europarlamentarii Dreapta Unită au trimis o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează frauda – spun ei – de la alegerile din România. Scrisoarea a fost trimisă și către vicepreședinta pentru Demografie și Democrație, Dubravka Šuica, și către comisarul pentru Justiție, Didier Reynders, potrivit unui comunicat de presă.

„Dreapta Unită cere oficialilor de la Bruxelles să trimită o misiune în România pentru a face o anchetă independentă asupra procesului electoral”, se precizează în comunicat.

În scrisoare, europarlamentarii Dreapta Unită arată că în ziua alegerilor au găsite buletine preștampilate pentru coaliția de guvernare PSD-PNL în București, dar și în alte orașe, cum ar fi Râmnicu Sărat, Săcălaz sau Bistra.

„Comisia Europeană trebuie să aibă o poziție clară pentru apărarea democrației și a cetățenilor europeni și să ceară autorităților române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă și să găsească o soluție legală și corectă”, se arată în scrisoarea USR.

Scrisoarea a fost semnată de europarlamentarii Vlad Botoș și Eugen Tomac, dar și de viitorii europarlamentari ai alianței Dreapta Unită, Dan Barna și Vlad Voiculescu.

Iulian Bulai, la rândul său, a trimis scrisoarea și lui Marc Cools, președintele Congresului autorităților locale și regionale din cadrul Consiliului Europei.

Da’ pastă de dinți pe clanță când pun băieții?