Dreptul femeii de a nu mai fi chinuită

Publicat: 02 apr. 2024, 18:40, de Manuela Dumitru, în Sănătate , ? cititori
Dreptul femeii de a nu mai fi chinuită

Femeia și-a obținut dreptul la vot, la muncă, la multe libertăți. Dar, încă, mai are până să-și obțină dreptul la introspecție, la o viață o mai bună, dreptul real de nu mai fi chinuită. Declarativ, statistic, stăm bine. Realitatea este cu totul alta. Din acest motiv, am ales să vorbim, la Dialogurile Puterii, despre relația de cuplu, despre fiecare partener de cuplu cu dr. Alexandrina Carmen Ene, psihoterapeut.  

”Am ajuns într-o etapă în care avem dreptul să ne ocupăm puțin de sinele nostru, de noi înșine, susține Carmen Ene, psihoterapeut.

Desigur, povestea lui ce mă fac? cum să mi cresc singură copiii? unde mă duc? dacă el nu mai aduce cele necesare acasă? ce se întâmplă cu mine? ce o să zică lumea? dar familia mea?, a fost copleșitoare pentru multe femei din cupluri. Asta era cam ceea ce se întâmpla sau vocea pe care de multe ori o auzea femeia și uneori era externalizată de comunitate prin: dar, nu te bate, nu  ai luat decât o palmă, nu este așa tiran cum sunt alții, fă tot posibilul să stai…Ei, lucrurile s-au schimbat și pe mine mă bucură faptul că, deși este o tendință de contrabalansare, poate puțin, prin extrema cealaltă a ceea ce s-a întâmplat în epocile anterioare, femeile încep să se întrebe: oare cum mă simt în relație cu partenerul meu? cât de mult simt că pot să fiu eu însămi în relație cu el? cât de susținută sunt de el? să mă ocup și de copii, dar și de profesia mea și de ceea ce îmi place.”

Sunt lucruri simple, dar cu o încărcătură emoțională mare pe care le-am descoperit în interviul cu Alexandrian Carmen Ene, psihoterapeut care și-a întregit studiile cu un doctorat obținut  la Sorbona. Este vorba doar despre o autoritate pe care a dobândit-o prin studiu organizat și certificat de calitatea învățământului recunoscut la nivel internațional.

Urmăriți un interviu captivant despre relația de cuplu, la Dialogurile Puterii.