Drifturi cu buldoexcavatoarele TCMB în Prelungirea Ghencea

Lucrările de supralăgire a străzii Prelungirea Ghencea aproape că bat pasul pe loc, însă angajații Trustului de Clădiri Metropolitane au găsit momentul prielnic să se distreze și să facă drifturi într-o parcare din apropierea Stadionului Ghencea.

Un cititor i-a surprins pe angajații TCMB în timp ce făceau drifturi în zona Stadionului Ghencea.

„Utilajele Trustului de Clădiri Metropolitane făcând drifturi, în zona Stadionului Steaua. Au terminat suoralargirea Prelungirii Ghencea și sărbătoresc, acum?”, spune cititorul care ne-a transmis imaginile.

Anul acesta, Nicușor Dan a propus 65 de milioane de lei

Pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens plus linie de tramvai, piste de biciclete și trotuare, primarul Nicușor Dan a propus alocarea a 65 milioane lei, bani necesari pentru primul tronson.

La Prelungirea Ghencea, Primăria Capitalei aproape a finalizat tronsonul II din proiect, între strada Brașov la Râul Doamnei. Mai sunt de amenajat doar spațiile verzi și de turnat stratul de uzură. Lucrările la linia de tramvai au fost amânate.

Nicușor Dan este dispus ca să cedeze lucrările Primăriei Sectorului 6

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat în luna decembrie, că este dispus ca Primăria Sectorului 6 să preia de la municipalitate tronsonul III sau IV al lucrărilor de supralărgire a Străzii Prelungirea Ghencea.

În cadrul unei conferințe de presă, Nicușor Dan, a fost întrebat dacă ia în calcul să dea Primăriei Sectorului 6 unul dintre cele trei tronsoane rămase de construit, în condiţiile în care primarul Ciprian Ciucu a solicitat tronsonul III.

„Azi dacă vine, i-l dăm. De tronsonul III vorbesc. Deci, există patru tronsoane. Tronsonul II e gata. Demolările pe tronsoanele I, III şi IV sunt gata. Pe tronsonul I, care este cel mai simplu, între stadion şi Strada Braşov, a început lucrările Trustul de Clădiri Metropolitane – cam un an şi jumătate, o să fie gata. Pentru celelalte două, oricând. O să le scoatem în achiziţie. Asta presupune încă 6 luni până se termină procedurile de achiziţie. Dacă domnul Ciucu vrea să câştigăm timp, poate să ia unul din aceste două tronsoane. El are marele avantaj că a moştenit de la fosta administraţie acordul-cadru pentru reabilitare drumuri. Deci, sunt nişte firme care au contract cu Primăria sectorului şi cărora le pot fi atribuite, cu formalităţi minime, de o săptămână, lucrări. Spre deosebire de noi, care nu avem acorduri-cadru, iar noi trebuie să facem achiziţie publică pentru orice tronson de drum pe care îl facem. Deci III şi IV, oricând”, a precizat Nicuşor Dan.

Ciucu și-a exprimat nemulțumirea privind ritmul lucrărilor

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, își exprima în luna noiembrie nemulțumirea privind ritmul lucrărilor în Prelungirea Ghencea, menționând că i-a propus edilului general al Capitalei împărțirea în patru tronsoane, deoarece proiectul este „mult prea mare” pentru Trustul Metropolitan de Construcţii.

„I-am propus primarului general ca Primăria Sectorului 6 ar putea să preia un tronson, tronsonul I în special, cel care face legătura de la Bulevardul Braşov şi până la capătul tramvaiului 41. Nu am primit un răspuns până în acest moment. (…) Un tronson e aproape gata, mă refer la tronsonul II, dar mai sunt încă două tronsoane de acolo”, a spus atunci Ciprian Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...