Drumul județean dintre Rupea și județul Harghita intră în reabilitare anul acesta

Drumul judeţean care face legătura între oraşul Rupea şi judeţul Harghita va intra în reabilitare în 2021, Consiliul Judeţean Braşov încheind procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de reabilitare a acestuia, cu o valoare estimată de peste 55 milioane lei.

Propunerea financiară a firmei clasate pe locul întâi, SC Viarom Construct SRL, a fost de 49,25 milioane lei (fără TVA), aceasta propunând un subcontractant, SC Agisfor SRL, pentru realizarea lucrărilor de piloţi foraţi, se arată într-un comunicat remis, luni, de CJ Braşov.

Proiectul de reabilitare a DJ 132 Rupea – Homorod – Mercheasa – Jimbor – limită judeţ Harghita (km 0+000 – 18+250) cuprinde realizarea structurii rutiere a drumului interjudeţean DJ 132, în lungime de 18.161 metri, cu tot ceea ce înseamnă carosabil, acostamente, drumuri laterale, trotuare şi amenajare alveole pentru staţii transport public.

Contractul mai cuprinde proiectarea şi execuţia devierii sau, după caz, a protejării reţelelor de utilităţi.

Proiectul va fi finanţat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

„Îmi doresc să nu avem contestaţii la atribuirea acestei achiziţii, astfel încât să putem semna contractul cu firma câştigătoare chiar în zilele următoare. Cu siguranţă, drumul reabilitat va facilita şi dezvoltarea turismului, având în vedere că satele prin care trece sunt recunoscute pentru bisericile fortificate şi pentru alte atracţii menite să stârnească interesul vizitatorilor”, a declarat, citat în comunicat, preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Un alt proiect de modernizare a unui drum judeţean din zona Rupea, respectiv „Modernizarea şi reabilitarea DJ 104 L Buneşti – Viscri – Dacia (15,06 km)”, pentru care administraţia judeţeană a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, va fi încheiat în acest an. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...