Dubai elimină taxa pe băuturile alcoolice!

Bogatul emirat Dubai a renunțat la taxa de 30% pe vânzările de băuturi alcoolice, au anunțat distribuitorii, cu scopul de a atrage mai mulți turiști, pe fondul concurenței între marile orașe din regiunea Golfului, transmite AFP.

Suprimarea acestei taxe, anunțată pe rețelele sociale de Maritime and Mercantile International (MMI) și African and Eastern, dar neconfirmată de autorități, va permite reducerea prețurilor printre cele mai ridicate din lume (o halbă de bere/jumătate de litru – în medie cincisprezece euro).

”A cumpăra băuturile preferate a devenit mai ușor și mai puțin costisitor”, a anunțat MMI într-o postare pe Facebook.

Potrivit presei locale, decizia aceasta a intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Din cei șapte membri ai federației Emiratelor Arabe Unite (EAU), Dubai, țară musulmană, este unul dintre cei mai mari exportatori de petrol din lume, care a relaxat gradual regulile privind consumul de băuturi alcoolice.

Spre deosebire de Arabia Saudită vecină, majoritatea emiratelor din cadrul EAU permit vânzarea băuturilor alcoolice doar în anumite hoteluri, restaurante și baruri. Dar acestea nu pot fi consumate în public. Dintre cele șapte emirate, doar în Sharjah, vecin cu Dubai, băuturile alcoolice sunt total interzise.

Dubai a atras peste 12 milioane de vizitatori străini în cursul primelor 11 luni ale anului trecut, de două ori mai mulți comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, potrivit Departamentului Economiei și Turismului Dubai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...