Dubai elimină taxa pe băuturile alcoolice!

Bogatul emirat Dubai a renunțat la taxa de 30% pe vânzările de băuturi alcoolice, au anunțat distribuitorii, cu scopul de a atrage mai mulți turiști, pe fondul concurenței între marile orașe din regiunea Golfului, transmite AFP.

Suprimarea acestei taxe, anunțată pe rețelele sociale de Maritime and Mercantile International (MMI) și African and Eastern, dar neconfirmată de autorități, va permite reducerea prețurilor printre cele mai ridicate din lume (o halbă de bere/jumătate de litru – în medie cincisprezece euro).

”A cumpăra băuturile preferate a devenit mai ușor și mai puțin costisitor”, a anunțat MMI într-o postare pe Facebook.

Potrivit presei locale, decizia aceasta a intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Din cei șapte membri ai federației Emiratelor Arabe Unite (EAU), Dubai, țară musulmană, este unul dintre cei mai mari exportatori de petrol din lume, care a relaxat gradual regulile privind consumul de băuturi alcoolice.

Spre deosebire de Arabia Saudită vecină, majoritatea emiratelor din cadrul EAU permit vânzarea băuturilor alcoolice doar în anumite hoteluri, restaurante și baruri. Dar acestea nu pot fi consumate în public. Dintre cele șapte emirate, doar în Sharjah, vecin cu Dubai, băuturile alcoolice sunt total interzise.

Dubai a atras peste 12 milioane de vizitatori străini în cursul primelor 11 luni ale anului trecut, de două ori mai mulți comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, potrivit Departamentului Economiei și Turismului Dubai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...