Dubla măsură USR: Numea „criminal” gestul PSD de a da jos guvernul în pandemie

În urmă cu mai bine de jumătate de an, când social – democrații au încercat să dea jos Guvernul Orban, liderii USR catalogau gestul drept „criminal”, motivând că e pandemie și România trece prin cea mai gravă criză. Deși condițiile economice și sanitare sunt mult mai grave în prezent, nu au nicio problemă să ceară schimbarea premierului Florin Cîțu.

În august 2020, social – democrații inițiau o moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Reprezentanții USR argumentau public de ce sprijină guvernul și catalogau extrem de dur gestul social- democraților.

„În plină criză de sănătate publică, PSD vrea să lase România fără Guvern. Astăzi, PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului, în vreme ce România a ajuns la peste 70.000 de cazuri de COVID-19 și peste 3000 de persoane decedate din cauza virusului de la declanșarea pandemiei. Lipsa de responsabilitate a PSD devine astăzi criminală. USR va vota împotriva moțiunii de cenzură.

România trece astăzi prin cea mai gravă criză din ultimele decenii. Ne confruntăm cu un virus extrem de periculos, iar consecințele economice nu au întârziat să apară: zecii de mii de firme au fost afectate de criză, sute de mii de angajați au rămas fără locuri de muncă, România a ajuns la un deficit uriaș, țara noastră plătește cea mai mare dobândă la împrumuturi dintre țările UE.

Ultimul lucru de care avem nevoie acum este o criză politică. Cum ar putea fi sănătos pentru țară să dai jos guvernul în plină pandemie?! Și care e logica să dai jos guvernul acum, când mai sunt doar 3 luni până la alegeri?! PSD nu a învățat nimic din dezastrul lăsat în urmă de cele 3 guverne ale lui Dragnea. România nu se va face bine până când nu vom scoate definitiv hoția din politica românească”, anunțau înaintea votului liderii USR.

Moțiunea inițiată atunci de social – democrați nu a trecut, din lipsă de cvorum.

Acum, când numărul infectărilor a depășit un milion de persoane, s-au înregistrat peste 26.000 de decese din cauza Covid – 19 iar multe afaceri, cum ar fi cele din HoReCa, sunt de un an de zile închise, USR consideră că nu este o problemă ca România să rămână fără Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...