„Dune”, din 22 octombrie în România. Blockbusterul anului are o distribuție spectaculoasă și critici favorabile VIDEO

Publicat: 16 oct. 2021, 18:02, de Mihaela Verdes, în Internațional , ? cititori
„Dune”, din 22 octombrie în România. Blockbusterul anului are o distribuție spectaculoasă și critici favorabile  VIDEO

Lungmetrajul „Dune” va rula din 22 octombrie în cinematografele din ţară. Pelicula este regizată de Denis Villeneuve, iar în rolurile principale sunt Timothée Chalamet şi Rebecca Ferguson. Ecranizarea primei părți din clasicul SF al lui Frank Herbert, din 1965, arată povestea lui Paul Atreides, un tânăr duce cu capacitatea de a prevedea viitoruri posibile, pe care le influențează prin alegerile sale asumate.  

La 15 ani, Paul se trezește peste noapte din fiul unui guvernator de planetă, în fugarul care trebuie să-și salveze viața și mama de furia rivalilor. Ajuns pe cea mai râvnită planetă din univers, el trebuie să lupte cu monștrii interiori, cu monștrii reali ai planetei. Și să facă alegeri, atât pentru el, cât și pentru întregul univers.

Afișul peliculei „Dune”

„Dune” a avut premiera mondială la Veneția

Producţia Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures a avut premiera mondială în afara competiţiei, la Festivalul de la Veneţia. Villeneuve a regizat pe baza unui scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts şi Eric Roth.

Paul Atreides este jucat de Timothée Chalamet („Call Me by Your Name”, „Little Women”). Pe Rebecca Ferguson o cunoaștem din „Doctor Sleep”, „Mission: Impossible – Fallout”.

Din distribuţie mai fac parte Jason Momoa şi Javier Bardem, Oscar Isaac („Star Wars”), Josh Brolin („Milk”, „Avengers: Infinity War”), Stellan Skarsgård („Cernobîl”, „Avengers: Age of Ultron”), Dave Bautista („Guardians of the Galaxy”, „Avengers: Endgame”), Stephen McKinley Henderson („ Fences”, „Lady Bird”), Zendaya („ Spider-Man: Homecoming”, „Euforia”), Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling.

Compozitorul coloanei sonore este Hans Zimmer („Blade Runner 2049”, „Inception”, „Gladiator”, „The Lion King”), premiat cu Oscar.

„Dune”, extrem de apreciat de critici

Echipa Dune a fost aplaudată îndelung la Festivalul de la Veneția, iar critica de specialitate consideră filmul un succes. Adaptarea după faimosul roman SF este o sarcină la care au eșuat, în ultimele decenii, regizori de calibru.

În prezent, fanii și criticii de pe întregul mapamond așteaptă filmul cu nerăbdare. Este una dintre cele mai celebre producții cinematografice la care s-a muncit în ultimii ani.