După 72 de ani: Cât de mult a putut să ningă la Moscova (VIDEO)

Moscova se confruntă cu cele mai abundente zăpezi din ultimii 72 de ani! Ninsoarea nu a încetat să cadă de luni seară asupra capitalei ruse. Vremea a paralizat traficul în orașul cu 12 milioane de locuitori.

În capitala rusă, unde iernile au devenit în ultimii ani tot mai puțin friguroase şi lipsite de zăpadă, nu s-a mai văzut o asemenea ninsoare din 7 decembrie 1949. În unele zone ale metropolei, zăpada avea o grosime de 13 centimetri şi a acoperit străzile şi trotuarele, iar mii de lucrători lucrează la degajarea lor cu ajutorul lopeților şi al mașinilor de deszăpezire.

A fost acoperită în zori de un strat gros de omăt

Au fost scoase şi tractoare şi excavatoare pentru a curăță zăpada de pe bulevardele oraşului, precum şi zona aeroporturilor. Primii fulgi de zăpadă au început să cadă încă de luni, iar până marți traficul din Capitala rusă a fost paralizat. Autoritățile au scos tractoarele și excavatoarele pentru a putea curăța zăpada de pe șosele, dar și din zona aeroporturilor. Piatra cubică din Piaţa Roşie din centrul Moscovei a fost acoperită în zori de un strat gros de omăt, iar ninsorile au redus vizibilitatea trecătorilor şi conducătorilor de automobile.

La sfârşitul cursurilor şcolare de marţi, copiii moscoviţi au luat cu asalt parcurile locale pentru a se distra pe pârtiile de săniuş.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole