După cutremurul devastator, Turcia se confruntă cu inundații

Inundațiile cauzate de ploile torențiale au lovit două provincii care au fost devastate de cutremurul de luna trecută. Până la momentul actual, bilanțul morților se ridică la zece persoane.

Nouă persoane au murit în localitatea Sanliurfa, dintre care cinci cetăţeni sirieni care au fost găsiţi fără viaţă în subsolul unui imobil, iar alte două persoane sunt date dispărute, conform agenţiei turce Anadolu.

În provincia vecină Adiyaman, o persoană a murit şi alte trei sunt date dispărute. Presa internațională relatează că, în momentul în care viitura a lovit, victima se afla într-un container transformat în adăpost de urgenţă.

Totodată, inundațiile s-au soldat și cu pagube materiale. Mii de mașini, poduri și drumuri au fost măturate de viituri.

Unitatea de terapie intensivă a unui spital din provincia Sanliurfa a fost inundată, iar pacienţii au fost evacuaţi. Şcolile au fost închise la Şanliurfa, unde au fost inundate şi locuinţe, iar autorităţile au îndemnat localnicii să îşi părăsească casele şi să îndrepte spre zone mai sigure.

Prognoza meteo nu se arată prea optimistă. Zilele următoare sunt așteptate ploi. Anunțul a fost făcut de Autoritatea pentru managementul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor (AFAD), care a avertizat localnicii și i-a sfătuit să se ferească de furtunile şi inundaţiile care vor urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...