După intervenția premierului Cîțu, Ministerul Sănătății publică raportul referitor la decesele provocate de Covid 19

După ce joi ministrul Sănătății a refuzat să publice datele raportului referitor la decesele provocate de Covid 19, mulțumindu-se să ofere verbal câteva date, vineri a revenit asupra deciziei, după ce și primul – ministru a cerut mai multă transparență.  

În cadrul conferinței de joi, mai mulți jurnaliști au solicitat ca documentele să fie făcute publice, fără a obține un rezultat. Joi seară și premierul Cîțu i-a cerut Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății, să facă public raportul referitor la modurile de raportare a deceselor provocate de noul tip de Coronavirus.

Eu am văzut acest raport mai devreme. Eu o încurajez pe doamna ministru să prezinte public acest raport, ca să nu existe niciun fel de dubii. Să-l facă public atunci, ca să fie foarte clar. Da, ce a spus şi doamna ministru, sunt mai multe baze de date. Eu m-am uitat între INS şi Corona-Forms, ceea ce folosim noi, Corona-Forms, este o compatibilitate de 96%, cam aşa arată lucrurile, dar, aşa cum a spus doamna ministru, vom mai cere detalii în perioada următoare şi vom vedea dacă trebuie să îmbunătăţim„, a arătat el în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că „realitatea” din teren arată că există decese „probabil” de COVID-19 care nu au fost testate, diagnosticate şi încadrate ca atare.

Deși mai mulți jurnaliști au cerut să fie făcut public raportul, ministrul s-a limitat doar la prezentarea verbală, selectivă, a unor date. Vineri dimineață a revenit asupra deciziei, întregul document putând fi consultat pe pagina de internet a Ministerului Sănătății.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole