Durere la înghițire, un nou simptom observat la tinerii pozitivi la Covid-19

Cercetătorii au descoperit un nou simptom care ar putea sugera o posibilă contaminare cu Omicron. Astfel, pacienții pozitivi la varianta Omicron ar prezenta o jenă și dureri în timpul deglutiției (mecanismul de înghițire).

Pentru a verifica acest simptom, cercetătorii suedezi au analizat dosarele pacienților testați pozitiv la Covid-19 în cursul lunii ianuarie 2022. Ei au constatat că odinofagia (dureri în timpul deglutiției) afectează în special pacienții tineri, vacinați și cei care nu prezintă factori de risc. Aceste concluzii au fost publicate în The Journal of Internal Medicine.

Diagnosticele cele mai frecvente erau de laringotraheită virală acută asociată cu/sau faringită virală. Șase pacienți au prezentat semne de infecție bacteriană și au primit antibiotice. Acest studiu suedez precizează că varianta Omicron pare să afecteze în principal căile respiratorii superioare și că provoacă o laringită acută fără disfuncție olfactivă (pierderea mirosului).

În cazul unor pacienți pozitivi la Covid-19, manifestarea clinică este similară simptomelor epiglotitei (inflamația epiglotei). Într-un asemenea caz, un examen rapid al laringelui este cea mai bună  soluție pentru a exclude un edem inflamator al căilor respiratorii superioare.

Acest studiu precizează că, dacă precedentele variante ale coronavirusului erau asociate mai mult cu simptome respiratorii, varianta Omicron afectează mai mult căile respiratorii superioare și provoacă laringite fără pierderea mirosului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...