„E ca și cum ai face un TEST pentru cocaină”

La 77 de ani, agilitatea mentală a lui Joe Biden este pusă la îndoială fără încetare de echipa de campanie a lui Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, cu care se va confrunta pe 3 noiembrie, la alegerile prezidențiale americane.

Biden refuză să facă testul cognitiv. „E ca și cum ai face un test pentru cocaină”, spune el, potrivit presei americane. Joe Biden, vizibil enervat, a respins cu tărie ideea de a fi supus unui test cognitiv pentru a-și evalua starea mentală, în fața apelurilor din partea rivalului său Donald Trump care l-a îndemnat să se supună acestei evaluări, așa cum a făcut și el. „Nu, nu dau niciun test. De ce naiba ar trebui să dau un test?”, a răspuns Biden într-un interviu.

“Ce crezi? Ești un junkie?”

Fostul vicepreședinte a spus la începutul acestei veri că este testat constant, înainte de a clarifica că vorbește despre rigorile campaniei prezidențiale și despre întâlnirile sale cu alegătorii. „Este ca și cum ți-as spune înainte de a participa la aceasta emisiune că trebuie să faci un test pentru a vedea dacă iei cocaină sau nu. Ce crezi? Ești un junkie?” a continuat el, adresându-se jurnalistului de la CBS care l-a intervievat. Această ieșire neașteptată a provocat imediat reactii pe rețelele de socializare. Mai târziu reporterul CBS, Errol Barnett, a spus că a cerut echipei de campanie a lui Joe Biden să ofere mai multe detalii asupra legăturii dintre un test cognitiv și un test pentru a afla dacă a luat cocaină.

Nu va merge personal să își accepte nominalizarea

Echipa de campanie a lui Donald Trump a profitat imediat de interviu pentru a pune la îndoială abilitățile lui Joe Biden, întrucât el a vorbit de multe ori despre lupta sa cu bâlbâiala și a încercat de mai multe ori să spună: „Și sunt gata să permit publicului american să-mi judece sănătatea fizică și psihică”.

Joe Biden nu va merge personal să își accepte nominalizarea la convenția democratică din Milwaukee, Wisconsin, „pentru a proteja sănătatea publică” în mijlocul pandemiei Covid-19, au mai anunțat organizatorii miercuri. Organizatorii convenției Partidului Democrat (17-20 august) au explicat că această decizie a fost luată “după consultările cu oficialii și experții din domeniul sănătății publice, care au evidențiat agravarea pandemiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole