E posibil ca Facebook să aibă acces la datele de sănătate şi fitness ale utilizatorilor?

Se pare că da, iar acest lucru va fi posibil cu începere de anul viitor, atunci când un ceas inteligent, „pus la cale” de către cei de la Facebook, va fi pe piață.

Ceasul inteligent are un sistem de operare bazat pe Android, care este open-source şi poate fi modificat de oricine, plus multe alte facilități. Este cel mai nou proiect în materie de hardware al Facebook, care i-ar putea conferi acces direct la datele de sănătate şi fitness ale utilizatorilor. Plus la funcțiile de mesagerie.

Potrivit The Information, smartwatch-ul marca Facebook ar putea fi scos pe piaţă de anul viitor. Ceasul inteligent va dispune de facilităţi de comunicare video, urmând să poată realiza chat-uri video cu dispozitivele din seriile Portal şi Oculus.

Nu e prima încercare de acest gen

În 2019, Facebook a cumpărat CTRL-Labs, un startup care dezvolta interfeţe wireless prin care dispozitivele erau controlate prin transpunerea în comenzi a semnalelor electrice emise de creier. O astfel de tehnologie ar putea înlocui interfeţele fizice de control şi ar putea da naştere unor noi tipuri de dispozitive.

Dacă nu știați Facebook nu se află la prima realizare a unui hardware și are peste 6.000 de angajaţi care sunt angrenați în diverse proiecte de acest gen.

Potrivit specialiștilor în domeniu, compania se va baza probabil pe colectarea de date de la utilizatori, pe care le va putea folosi pentru a personaliza și mai bine reclame pe platformele sale.

E vorba de securitatea datelor

Astfel de informații sunt foarte valoroase pentru companii, conform The Information. Întrucât dacă știe că faci sport des, îți poate recomanda articole sportive și alte produse sau servicii în reclame.

Tot specialiștii sunt cei care avertizează că va fi greu pentru Facebook să convingă utilizatorii să cumpere Facebook Watch care să colecteze date despre sănătatea lor. În condițiile în care compania s-a confruntat în ultimii ani cu probleme destul de grave de securitate a datelor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole