ECDC scoate Omicron de pe lista variantelor îngrijorătoare, semn al unei ”situații epidemiologice stabile”

Subvariantele Omicron BA.2, BA.4 și BA.5 nu mai sunt considerate ”preocupante” de către Centrul European de Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC). Ele nu mai circulă pe continent, indică ECDC, transmite 7sur7.

Dacă o variantă a coranavirusului este în mod particular contagioasă sau periculoasă, ea este catalogată ”variantă preocupantă (VOC)”. Potrivit ECDC, faptul că nu mai sunt variante ale Sars-Cov-2 pe această listă decurge din faptul că pentru moment în Europa ”situația epidemiologică este stabilă”.

În prezent, numeroase subvariante ale Omicro, inclusiv BA.2 și BA.5, sunt încă în circulație.

Cele mai importante sunt în continuare pe listele ECDC. Aceasta indică faptul că ECDC continuă o supraveghere atentă și că Sars-Cov-2 mai poate să reprezintă o amenințare: noi variante mai virulente pot să apară oricând.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...