Eclipsă de Soare în România! Când se va produce! (VIDEO)

Eclipsă de Soare în România! Este parțială și se va produce pe 25 octombrie, la prânz. Așa că tuturor iubitorilor de astronomie și nu numai le spunem cum să fie pe fază!

Probabil mulți dintre dumneavoastră sunteți nostalgici după celebra eclipsă de Soare din 11 august 1999. Aceea a fost ultima eclipsă totală de Soare din secolul al XX-lea și, implicit, din mileniul al II-lea, în anul 2000 neexistând eclipse totale de Soare. A fost cea de-a douăzeci și una eclipsă (din 77), din seria Saros 145, dacă nu știați.

Iată că acum toamna vine cu surprize pentru pasionații de astronomie. O eclipsă parţială de Soare va fi vizibilă şi din România, în luna octombrie, după cum a anunţat Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. E drept că momentul nu este atât de spectaculos pe cât a fost cel din 1999, dar e ceva!

Potrivit reprezentanţilor Observatorului Astronomic, eclipsa va avea loc pe 25 octombrie, va începe la ora 12.26 şi se va termina la ora 14.49.Acoperirea Soarelui va fi destul de mare, de 38%. Specialiştii recomandă privitorilor să nu se uite la Soare fără filtre speciale: ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură.

 

Eclipsă de Soare în România! Când se va produce! (VIDEO)

Eclipsa de pe 25 octombrie 2022 va fi vizibilă în mare parte din zonele Europei, a Orientului Mijlociu, dar și în părți din vestul Asiei, nordul Africii și Groenlanda.

La 8.58 Luna va începe să blocheze o parte din Soare, urmând ca eclipsa maximă să aibă loc la ora 11.00. Locuitorii din America de Nord și Sud nu vor putea observa această eclipsă deoarece se va produce pe timpul nopții în America.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...