Economia Japoniei s-a prăbuşit în al doilea trimestru al anului

Economia Japoniei s-a prăbuşit în al doilea trimestru, înregistrând peierderi de 28,1%. Japonia, considerată a treia la nivel mondial din punct de vedere economic, a scăzut mai mult decât se credea iniţial.

Prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, produsul intern brut (PIB) a suferit un declin de 28,1%, cu 0,3% peste datele publicate în urmă cu trei săptămâni, notează CNBC.

Scăderi drastice

Cheltuielile de capital au înregistrat o scădere de 4,7%, iar cheltuielile de consum s-au redus cu 7,6% în iulie faţă de aceeaşi lună din 2019, ultimul rezultat fiind de două ori mai rău decât previziunile analiştilor.Conform specialiștilor de la burse următorul prim-ministru va trebui să prioritizeze măsurile de combatere a coronavirusului.

De asemnea, economistul Masaki Kuwahara, potrivit The Japan Times, susține că „economia ar putea înregistra o recuperare de două cifre, însă ritmul va fi încet”.Spre sfârşitul lunii august, Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei, a anunţat că va demisiona din cauza problemelor de sănătate. Analiştii spun că PIB-ul Japoniei va creşte cu aproximativ 13% în T3, însă rezultatul nu va compensa cele trei trimestre consecutive de pierderi.

Cea mai îmbătrânită populaţie

Economiştii Bloomberg cred că economia niponă nu va reveni niciodată la nivelurile pre-pandemie deoarece criza a întârziat prea mult reformele de care au nevoie cetăţenii, în condiţiile în care populaţia tot mai mică a ţării va cauza probleme mari pe termen lung. Cu aproximativ 125 de milioane de locuitori, Japonia are cea mai îmbătrânită populaţie la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...