Editura care a șters din manuale pasaje întregi despre Ucraina

Prosveșcenie, cea mai mare editură rusă de manuale școlare, a fost obligată să șteargă din manuale pasaje întregi despre Ucraina. Pasajele au fost clasificate drept „nepotrivite”.

Mai mulți angajați de la Prosveșcenie au declarat, sub anonimat, că această măsură impusă de autoritățile ruse este o formă de cenzură și au fost amenințați că vor fi concediați dacă nu se conformează noii politici editoriale, potrivit B1 TV.

Autorii și editorii de la Prosveșcenie au mărturisit că li s-a recomandat să șteargă steagul Ucrainei din pasaje în care se evocă heralidica steagurilor naționale. Aceștia au denunțat faptul că nu este ușor să elimine pasaje despre istoria Ucrainei și să menționeze capitala Kiev din manualele școlare.

Ce fel de editură este Prosveșcenie

Editura încearcă să desemneze Ucraina fără să o numească în mod explicit atunci când se află în centrul unui eveniment istoric, însă acest lucru nu este tocmai ușor de realizat. „Este deosebit de problematic să editezi un manual care nu furnizează pur și simplu nicio informație despre o țară”, potrivit unui angajat al editurii.

Presiunile asupra acestei edituri sunt mari, întrucât este cea mai importantă din Rusia. Aproximativ 80% dintre fondurile dedicate achiziționării de manuale școlare de la statul rus sunt direcționate către Prosveșcenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...