Efectul treburilor casnice asupra creierului

Munca în casă poate aduce beneficii sănătății creierului la vârstnici, potrivit unui studiu realizat de experți de la Centrul de Cercetare pentru Vârstnici Bakrest din Toronto, Canada.

Studiul citat de Medical Express a constatat că adulții care petrec mai mult timp făcând treburi casnice au creiere mai mari, ceea ce reprezintă un indicator puternic al sănătății cognitive. „Oamenii de știință știu deja că exercițiile fizice au un efect pozitiv asupra creierului, dar studiul nostru este primul care arată că treburile casnice au același efect”, a spus psihologul Noah Koblinski, coordonatorul proiectului de la Rotman Research Institute al Bakrest.

Trei examinări amănunțite

În studiu, cercetătorii au analizat legătura dintre treburile casnice, dimensiunea creierului și abilitățile cognitive la 66 de adulți sănătoși din punct de vedere cognitiv. Participanții la experiment au fost supuși la trei examinări amănunțite pentru evaluarea generală a sănătății, imagistica creierului structural și evaluarea abilităților cognitive.

Ei au răspuns la întrebări despre timpul petrecut în diferite activități, cum ar fi curățenia, ștergerea prafului, gătitul, cumpărăturile, munca în curte, reparațiile la domiciliu și altele, scrie BTA. După analiza datelor, cercetătorii au descoperit că persoanele în vârstă care petrec mai mult timp acasă au un volum al creierului mai mare, indiferent de exercițiile fizice pe care le fac. Modificările au fost observate în hipocamp, care joacă un rol important în memorie și învățare, și în lobul frontal, care este implicat în multe aspecte cognitive, potrivit RADOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...