Egalitatea de gen promovată ca lege pentru companiile germane listate la bursă

Egalitatea de gen este luată în serios de Germania, care a decis ca companiile listate la bursă să aibă cel puțin o femeie în consiliul de administrație, scrie Reuters.

Decizia se va transforma în lege ca urmare a unui acord între partidele social-democrat și cel creștin-democrat. Astfel, din momentul în care o companie are mai mult de trei membri în consiliul de administrație, cel puțin unul trebuie să fie de sex feminin.

Deocamdată nu se pune problema dacă este suficient ca un bărbat din consiliu care decide să se identifice ca femeie va fi suficient în fața legii. Dar, impactul măsurii este văzut ca fiind unul minor, având în vedere că şi în cazul consiliilor de administraţie cu un număr mai mare de membri obligativitatea va fi aceeaşi.

Măsura a fost cerută de mult timp de partidul de centru-stânga SPD, dar creştin democraţii au fost sceptici faţă de aceasta, chiar dacă însăşi Angela Merkel a criticat companiile care fac prea puţin pentru promovarea femeilor.

Ministrul social-democrat al Familiei, Franziska Giffey, a declarat că acordul anunţat de miniştrii implicaţi este „un progres istoric”, în timp ce ministrul de Finanţe creştin-democrat Olaf Scholz, candidat pentru funcţia de cancelar al Germaniei, a salutat la rândul său acordul.

La nivelul economiei, impactul va fi mai mare: 30% dintre membrii consiliilor de supraveghere ale companiilor de stat vor fi femei. Consiliile de administraţie ale acestor companii şi cele alte altor companii, cum ar fi fondurile de asigurare pentru sănătate, trebuie să aibă şi ele un număr minim de membri femei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...