El Diario: Se produc două ordini mondiale, în cel mai pur stil al Războiului Rece

Cotidianul spaniol El Diario a analizat mai multe focare ale deglobalizării, primul fiind rivalitatea dintre superputeri, care riscă să producă două ordini mondiale, în cel mai pur stil al Războiului Rece. Una liberală sub suveranitatea americană, iar cealaltă capitalist-autoritară sub hegemonia chineză, opinează El Diario.

Un alt front se referă la soluțiile globale de sănătate, fiind semnalate mișcări care delegitimizează Inițiativa Covax de vaccinare, în special în țările cu venituri mici sau cu guverne național-populiste, care impun măsuri protecționiste și etichetează propunerile sanitare globale ca pe un atac împotriva libertății individuale, concluzionează El Diario. Pe același fond al reizbucnirii Războiului Rece, Le Figaro notează că la Viena, după cinci luni de pauză, Statele Unite au reluat negocierile indirecte cu Iranul, pe tema acordului privind dosarul nuclear.

După semnarea acordului cu Israelul, secretarul britanic pentru Afaceri Externe, Liz Truss, a avertizat că un Iran nuclear ar putea arunca întregul Orient Mijlociu într-o cursă nucleară și ne vom trezi într-un nou Război Rece, dar de data aceasta bomba va fi în mâinile fanaticilor religioși, potrivit Politico. 

1 COMENTARIU

  1. Dar asa a fost de cand a cazut zidul Berlinului,era foarte clar ca sunt doua grupuri diferite cu conceptii diferite.A fost si perioada cu „globalizarea” care a dus la radicalizarea conflictului pana cand acum s-au prabusit toate relatiile comerciale bilaterale.Si o gramada de tari mici vor fi obligate sa aleaga intre grupul chinez si cel american.Adica in loc de G20 o sa avem G1-(usa si partenerii) si G2-(china si partenerii)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...