Elena Udrea află astăzi dacă va fi extrădată din Bulgaria și încarcerată în România

Azi este o zi decisivă pentru Elena Udrea: judecătorii din Bulgaria decid dacă fosta “blondă de la Cotroceni” va fi sau nu extrădată în România, ca să-și ispășească pedeapsa cu închisoare.

Elena Udrea are de ispășit șase ani cu executare pentru frauda adusă statului român în organizarea Galei Bute. Pe data de 7 aprilie 2022, în ziua când trebuia să primească sentința, Udrea a fugit din țară. Elena Udrea fost prinsă și arestată în aceaași zi, în Bulgaria, în timp ce voia să treacă vama în Grecia.

Astăzi, la orele 14.00, judecătorii din Sofia vor analiza contestația făcută de Elena Udrea la decizia de extrădare. În cazul în care o vor respinge, Elena Udrea va fi predată autorităților române și încarcerată în România.

Elena Udrea a depus o contestație, la Blagoevgrad, Bulgaria, prin care cere să nu fie extrădată, invocând condițiile foarte proaste din închisorile românești. De asemenea, Elena Udrea a mai încercat să obțină clemența judecătorilor bulgari spunând că a închiriat o locuință în orașul de la graniță, dar și că a depus cerere de azil în Grecia. Magistrații din Blagoevgrad i-au respins însă toate argumentele.

Când ar putea fi adusă în România Elena Udrea

Dacă judecătorii din Bulgaria îi vor respinge contestația, Elena Udrea va fi trimisă în România şi va ajunge la Penitenciarul Târgşor, pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare rămasă definitivă în dosarul Gala Bute. Potrivit legislației bulgare, transferul fostului ministru al trebuie pus în practica în maximum 10 zile de la pronunțarea hotărârii judecătorești de executare a mandatului european de arestare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole