Elevii Liceului „Dacia” s-au mutat în casă nouă. Banii europeni, soluție pentru reabilitarea școlilor

Liceul Tehnologic ”Dacia” , din sectorul 4 al Capitalei, are de astăzi, campus nou. Clădirea veche de 30 de ani a fost complet reconfigurată și reabilitată. În plus, mai multe corpuri de clădire noi au fost construite, pentru copiii de grădiniță, gimnaziu și liceu. Totul a fost posibil prin bani europeni. Din cei 54 de milioane de lei investiți, 15 milioane de lei sunt de la bugetul local, iar restul provin din Programul Operaţional Regional.

Colegiul dispune acum de 22 de săli de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs. Tot în campus au fost construite două cămine pentru elevi cu 75 de camere, o cantină unde copiii pot lua masa, o sală de sport  și două terenuri în aer liber şi o sală multifuncţională. În sala multifuncţională, cu o capacitate de peste 400 de locuri, elevii vor putea susţine mini recitaluri, piese de teatru, proiecţii de filme etc

Referitor la starea școlilor din sectorul 4, primarul Daniel Băluţă a declarat că „vom avea absolut tot ceea ce e necesar pentru un proces educaţional corect în condiţii de pandemie„.

Liceul Tehnologic „Dacia”, sursa: Facebook/Daniel Baluta
Liceul Tehnologic „Dacia”, sursa: Facebook/Daniel Baluta

Potrivit acestuia, în ultimii 4 ani, autoritatea locală a investit aproape de 100 milioane de euro din bani europeni în educaţie, sănătate, infrastructură şi mediu. „Sperăm să primim finanţare pentru toate unităţile şcolare, atât pentru consolidare, acolo unde e cazul, renovare, cât şi pentru dotare”, a mai declarat edilul.

„Sunt foarte mulți bani europeni pentru zona de educație”

În perioada următoare sunt foarte mulţi bani pentru zona de educaţie, o să avem un program dedicat educaţiei de aproape 2 miliarde de euro înscris într-un program mai amplu, ‘Educaţie şi ocupare’, în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro, şi e important cât mai repede să reuşim să finalizăm discuţiile cu prietenii noştri de la Comisia Europeană pentru a începe implementarea programelor operaţionale pentru noul program de finanţare. De asemenea, există finanţări disponibile direct la nivel European”, a explicat Victor Negrescu, europarlamentar şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură şi Educaţie din Parlamentul European.

Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a afirmat că UE sprijină ţara noastră în domeniul educaţiei şi că tinerii merită toate oportunităţile pentru a-şi dezvolta întregul potenţial de a modela viitorul Uniunii şi pentru a prospera în contextul tranziţiei spre verde şi spre digital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...